Ako izgledate samouvjereni, to vam može pomoći da se osjetite sigurnijima, iako vam se znoje dlanovi i srce vam kupa kao ludo. Osim toga, samouvjeren izgled potiče druge da u vas imaju povjerenja i da vam se dive.

Bez obzira na to jeste li na razgovoru za posao ili upoznajete budućeg tasta i punicu, u životu postoje trenuci kada svi osjećamo pritisak da moramo ostaviti dobar dojam. Pokušajte sljedećim metodama kako biste pokazivali veću samouvjerenost.

1. DUBOKO DIŠITE.

Disanje igra veliku ulogu u načinu razmišljanja i osjećanju. Smirite se s nekoliko sporih dubokih udisaja i izdisaja.

2. USPORITE SE.

Kada ste nervozni, govorite sto na sat? Uzmite si minutu odmora i saberite misli. Govorite promišljeno i uzmite si vrijeme te poslušajte druge. Tako ćete zvučati učenije.

3. SMIJTE SE NAŠIROKO.

Prijateljski osmijeh upućuje na to da volite sebe i ljude oko sebe. Ako vam je potrebna inspiracija, zamislite štene ili prekrasan zalazak sunca.

4. ŽIVITE ZDRAVO.

Kada ste u dobroj formi, lakše je biti vedriji. Redovito se krećite, jedite zdravo i idite na vrijeme na spavanje.

5. USREDOTOČITE SE NA SVOJE DOBRE STRANE.

Nekoliko pozitivnih bodova osvojit ćete s lakoćom ako se usredotočite na stvari u kojima ste dobri. Ako ste ujutro već pretrčali 6 kilometara ili naslikali akvarel, u ured ćete doći uvjereni u svoje sposobnosti.

6. PROMIJENITE PONEKU NAVIKU.

S druge strane, možete raditi i na bilo kojem području na kojem želite poboljšati svoje sposobnosti. Možda bogatstvo uludo trošite u garažama u kojima se jako bojite bočnog parkiranja. Upišite se na sat vožnje ili vježbajte u mirnoj ulici.

7. PRISKOČITE UPOMOĆ.

Zdravo samopoštovanje podrazumijeva veliku ovisnost jednih o drugima ako želimo uspjeti. Ako razvijate jak sustav podrške, on će vam pomoći prebroditi svaki izazov.

8. BUDITE SPREMNI.

Sanjate li ikada da ste na ispitu za koji uopće niste učili? Ako napravite domaću zadaću, svaki zadatak postaje manje težak. Prije nego što nazovete radi prodaje, raspitajte se o poduzeću. Gledajte vijesti kako biste na prvom susretu imali o čemu razgovarati.

9. SLUŽITE DRUGIMA.

Jedan od gotovih načina svladavanja svojih sumnji jest da potražite načine kako možete pomoći. Na događaju  umrežavanja odmah ćete zaboraviti da ste okruženi nepoznatim ljudima ako se bavite time da dragovoljno pomažete za stolom za registraciju.

10. PRIZNAJTE SI SVOJE OSJEĆAJE.

Prvi korak ka nadzoru nad svojim osjećajima jest to da ih prihvatimo. Dozvolite si znati da je u redu ako ste nervozni prije poslovne prezentacije. To možete čak i spomenuti i tako uspostaviti dobar odnos s publikom.

11. PRETVORITE TJESKOBU U REVNOST.

Koliko često osjećate uznemirenost kada se pitate koliko marki paste za zube je proizvedeno prošle godine? Činjenica je da smo nervozni samo zbog stvari do kojih nam je stalo. Okrenite to sebi u korist, tako da očekujete važne nagrade koje su u igri.

12. UREDITE SE.

Površinske geste ponekad mogu imati velik učinak. Zbog nove privlačne frizure ili zimskog kaputa možete se prekrasno osjećati.

13.  NOSITE TALISMAN.

Postoji dobar razlog zašto brojni sportaši prije važnog natjecanja oblače točno određeno donje rublje ili u džepu nose zečju šapu. Psiholozi kažu da sami možemo stvoriti svoj uspjeh ako poštujemo rituale koji nam pomažu podići očekivanja i svladati različite prepreke.

Kontrolirajte svoje sumnje i gradite svoje samopouzdanje. Ako vjerujete u sebe, to će vam pomoći pratiti ono što u životu zaista želite. Jednostavna djela mogu vas naučiti prenijeti pozitivan i realističan osjećaj svoje vrijednosti, iako se osjećate nelagodno.

Za više korisnih savjeta za samopouzdanje pridružite se Top Success Club-u!

Odgovori