Često me pitate, koji su ti potrebni koraci da bi postali milioneri? Danas ću vam pisati o tome. Istina je da je potrebno svaki pojedinačni korak dobro razmotriti i naći strategiju koja je najprikladnija za određenu situaciju. To ćete naučiti 31.3. u Sarajevu, na seminaru Probudi milionera u sebi. Prijaviti se možete OVDJE.

A do tada nek vam pomognu sljedeći prijedlozi:

1. Radite više i bolje nego vaša konkurencija

Potrebna je dobra analiza vaših konkurenata i stvari koje oni rade drugačije nego vi, a mogli biste ih uključiti u svoj posao. Radite glavom. Ništa ne vrijedi ako radite više od njih, a od toga nemate nikakve koristi. Koristite zdravu logiku koja može poboljšati vašu efikasnost. Radite više, nego što su drugi spremni raditi. Mnogi ne uspiju upravo zbog toga, jer ne žele raditi puno. Tako da se nemojte plašiti puno raditi, jer ipak radite za sebe!

2. Naučite na osnovu svojih grešaka i krenite dalje

Svi mi pravimo greške. Ako zbog pogrešnih odluka izgubite nekoliko tisuća eura, nije to kraj svijeta. Shvatite da će vam te greške pomoči u buduće. Teško je podnijeti to da pogriješimo i često tada mislimo da su drugi krivi za sve to. A najbolje je priznati da smo sami pogriješili. Nekima je to toliko teško da se pogube u tome i ne znaju kako dalje donositi prave odluke na putu do uspjeha. Milioneri ne bi postali milioneri, da su odustali zbog nekoliko pogrešnih odluka.

3. Radite to što volite i pritom eksperimentirajte

Radite na stvarima, koje radite s oduševljenjem. Milioneri su svjesni toga da su najbolje ideje rođene u želji da mijenjate svijet na bolje. Najbolja varijanta kako postati milioner je da stvorite nešto novo za ovaj svijet.

4. Naučite kako upravljati s proračunom

Ako još uvijek ne znate kako upravljati s proračunom na dobrom ste putu da nećete nikada imati viška novca. Potreban vam je detaljan financijski plan i nadzor na prihodima i troškovima. Tako ćete moći zarađivati više i vremenom postati milioneri. Mudro zvuči stara izreka “Uvijek troši manje nego što zarađuješ”.

5. Neki ljudi će vas plašiti, nemojte im vjerovati

Ako ćete sami sebe uvjeriti da vi ne zaslužujete da budete milioner, to će se vjerojatno dogoditi. Vaša uvjerenja utječu na vaše aktivnosti, a vaše aktivnosti utječu na vaše rezultate. Nemojte vjerovati ljudima, koji vas žele obeshrabriti. To rade jer se boje da ćete postati bolji od njih, a vi jm dokažite da vi to možete postići.

Kliknite OVDJE i dođite na seminar! Naučit ću vas strategije, koje su meni pomogle da danas zarađujem milione!
Veliki pozdrav,
Smiljan

Odgovori