Često pričam o tome kako je stav bitniji od talenta. Pozitivan stav daje nam snagu da pobijedimo prepreke i motivaciju da ostvarimo svoje snove. Kada mijenjamo svoj stav, mijenjamo time i svoj život. Danas ću vam govoriti o tome, što trebamo uraditi, da bi u vrlo kratkom vremenu mogli promijeniti svoj stav na bolje. Tako postajemo spremniji za rad i izazove koje nam taj dan donosi. Trebat će vam samo 20 minuta. Garantiram, da su naredne vježbe jako učinkovite.

 

1. Jednostavno »dišite« (trajanje 5 minuta)
Brojne studije dokazuju da možete za samo nekoliko minuta mirnog i dubokog disanja stvoriti nove i inovativne ideje.

Što trebate uraditi?
Sjednite na mirno mjesto, dodirnite cijelim stopalima tlo i stavite ruke na koljena. Smirite disanje i zamislite da ste na mjestu iz vaših snova, kao što je npr. planina ili plaža. Koncentrirajte se na disanje i budite prisutni svakim dahom. Obratite pozornost na vaša pluća i trbuh. Iako vam misli možda odlutaju, vratite se mislima opet na mjesto iz vaših snova. Ne morate biti stručnjak za meditaciju. Samo 5 do 10 minuta tišine i dubokog disanja pomoći će vam da premašite stres i dobijete fokus. To će vam pomoći da nađete rješenje vašeg izazova. Vjerujem da će vam vježba disanja biti od koristi.

2. Fokusirajte se na svoje misli (trajanje 5 minuta)
Dali ste se nekada probudili uz loše vrijeme, niste se ni dobro osjećali i sami sebi ste rekli »Ovo je baš jedan loš dan«? Prestanite time! Snaga naših riječi je ogromna.

Riječima stvarate misli, mislima stvarate akciju i ponašanje i time odlučujete kakav će biti vaš dan i hoćete li ostvariti svoje ciljeve. Kada čete naučiti da možete sami birati svoje misli i da trebate svaku negativnu misao odmah zamijeniti s 5 pozitivnih misli, vaš život će u potpunosti da se mijenja. Odvojite sebi 5 minuta i uvjerite se da su vaše misli pozitivne. Tako počinjete dan pozitivnim stavom.

3. Napišite spisak zahvalnosti (trajanje 3 minute)
Često govorim o zahvalnosti i sve više naučnika govori o njezinoj važnosti.

Napišite spisak stvari, na kojima ste zahvalni, to mogu biti velike ili male stvari u vašem životu. Pišite onako, kako osjećate. Poboljšat ćete svoje raspoloženje, bolje ćete spavati i pojačati svoj imunski sistem. Svaki dan napišite nešto drugo i primijetit ćete promjene u vašem stavu.

4. Isplanirajte svoj dan (trajanje 5 minuta)
Prije nego što pođete na posao zamislite kako će ovaj dan završiti, koje odluke ćete poduzeti, da bi se na kraju dana osjećali fantastično. Kako ćete se osjećati u odnosu na druge ljude, što bi mogli uraditi, da bi vaše međusobne odnose podigli na višu razinu? Što trebate uraditi da bi taj dan bio kakvim ga zamišljate?

5. Izbjegavajte vijesti u medijima ( trajanje 2 minute)
Nemojte početi dan čitajući vijesti i jutarnju kroniku, jer će to odmah da vam probudi negativna osjećanja. Umjesto da slušate kroniku i vijesti na radiju, slušajte svoju omiljenu muziku ili motivacijski govor i uživajte u pozitivnim osjećanjima. Tijekom dana će biti dovoljno vremena da saznate sve bitne vijesti dana. Siguran sam, ako počinjete dan pozitivnim osjećanjima, vaš dan je 100 x bolji. Već nekoliko vremena ne pratim vijesti koje bude negativne emocije u meni. Često kasnije shvatim, da nisam time ništa propustio.

To je to, u samo 20 minuta dnevno možete postići čuda. Mislite pozitivno, vizualizirajte dobar dan i vjerujte mi, da ćete na kraju dana biti jako zadovoljni samim sobom.

 Smiljan
vir: success.com

Odgovori