Život nije bajka, ljudi smo različiti i doživljavamo uspone i padove. U osobnom, profesionalnom i ljubavnom polju. Što je ono, što očuva magiju u našoj vezi?Kako izbjeći padove, koliko god je to moguće? Što je to bitno za uspješan odnos?
Evo vam nekoliko savjeta, kojih se s mojom suprugom Helenom svakodnevno pridržavamo, da bi naš odnos bio iz dana u dan još bolji. Pročitajte ih, a mogu vam garantirati, da imamo iznimno sretan brak.
1. KOMUNIKACIJA
Vjerojatno vas ne iznenađuje to. Kontinuirana komunikacija je od najveće važnosti. Na žalost, vaš partner ne može čitati vaših misli. Vjerojatno ne možete ni vi, zar ne?
Potrebno je osigurati zajedničke ciljeve, želje i raspravljati o očekivanjima koja imate. Odvojite dnevno barem 10-30 minuta za vas dvoje. Naravno, ako može više, još toliko bolje, ali ponekim danima smo jako zauzeti i onda su ti trenuci još važniji.

2. IZAĐITE NEGDJE ZAJEDNO
Ne moram vam reći koliko je to sjajno, kada Helena i ja izađemo negdje na večeru, koncert, ili u šetnju? Obavezno izađite negdje zajedno! Planirajte to! Ne morate trošiti puno novca na to. Trebate vam samo malo snalažljivosti, spontanosti i da uživate u određenom trenutku.

3. NE ZABORAVITE NA RIJEČ “IZVINI”
Nije toliko važno da ste u pravu, kako je važno imati kvalitetnu i ljubavi punu vezu. Ako pogriješite, preuzmite odgovornost i ispričajte se! Nemojte se ponositi i kontrolirajte svoj ego. Veliki ego rijetko proizvodi pozitivne rezultate.

4. MISLITE NA NAJBOLJE!
Ne morate znati, kako će partner odreagirati ili odgovoriti na vaše pitanje Najbolji su oni brakovi, u kojima se partneri usredotočuju na najbolje kvalitete drugog partnera i redovito razgovaraju.

5. URADITE SVAKODNEVNO NEŠTO, DA OSTANETE BLISKI – osjećaji dolaze i odlaze, ali ljubav je izbor. Pronađite nove načine da se zbližite. Znate li što radim svaki dan? Šaljem pismo mojoj ženi! Svako jutro kad se probudi, jutarnje pismo ju čeka u posebnom dnevniku. Ponekad se radi o kratkim mislima, ponekad je to duže pismo. Izuzetno je sretna. Više možete pogledati u OVOM videozapisu.

6. WIN-WIN SITUACIJA – Prestanite se svađati, tko je u pravu i tko nije! Pronađite rješenje koje odgovara obojici. Naravno, postoje opcije A i B, ali postoji velika vjerojatnost da postoji i opcija C.

7. POLJUBITE JEDAN DRUGOG
Poljupci nisu samo velika predigra, nego oslobađaju i hormon oksitocin, koji se zove hormonom ljubavi! A još je to i lijep posao, zar ne?

8. OPROSTITE!
Naučite oprostiti. Svi mi griješimo. Neka vas stare zamjerke ne prate danima, tjednima i mjesecima. Tako štetite sebi i svom partneru.

Mi uveliko govorimo o odnosima u našem Top Success Clubu. Učite od Marise Peer, Ane Bučević i drugih stručnjaka.
Godišnja pretplata će biti dostupna još samo neko vrijeme, stoga požurite! Kliknite OVDJE!

Odgovori