Dobro jutro prijatelji, nedjelja je i vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.Kada me netko povredi, ja to brzo zaboravim i krenem dalje. Zaslužujem da živim život bez mržnje i zamjerki. Živim život pun milosti. 

Kada pogriješim volim da mi oproste . Druga šansa je uvijek slađa od meda. Prema drugima se ponašam na način na koji bih htio da se oni ponašaju prema meni. I ja dajem onima koji me povrijede drugu šansu. 

Zastrašujući prošli prekršaji zamagljuju moju viziju poput zimske magle. Kad ostavim prošlost iza sebe, sve postaje jasnije. Umjesto da kritiziram druge ljude, ja radije uživam u njihovom društvu. 

Odlučio sam vidjeti najbolje u ljudima, jer vjerujem da ima dobroga u njima. Bez obzira na to što mi je osoba učinila u prošlosti, otvorim joj srce bez ikakvih zadrška. 

Time što oprostim in ponašam se pristojno, mijenjam svoju percepciju do drugih ljudi. Pokušavam ih vidjeti kako ih vide njihovi voljeni i na način na koji vide sami sebe. Tako učim da ih zavolim. 

Molim se za one koji su me povrijedili. Teško je ostati ljut na nekoga za koga se moliš. Molitva je nesebičan čin, koji stvara ljubav u meni i tjera me da brinem o drugima. 

Danas sam odlučio, da ću pažljivo čuvati srce svoje in ne dozvoljavam da me povrijede nove zamjerke. 

Važna pitanja: 
1. Kako mogu živjeti život bez mržnje? 
2. Tkome moram oprostiti? 
3. Koji je najbolji način da naučiš voljeti nekoga?

Odgovori