Dobro jutro prijatelji, nedjelja je i vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.

Dajem sebi dozvolu za sreću i da budem ono što ja zaista jesam. Oslobađam se svih unutarnjih uvjerenja, po kojima bih trebao uvijek svima da se sviđam. Moja radost zavisi samo od toga što se nalazi u mome srcu. Svaki dan potražim strast unutar sebe i ciljeve da ih ostvarujem. Moj život je ispunjen upravo zbog toga, je pratim svoje strasti i snove.  

Uvijek imam osmjeh na licu. Moj osmijeh je moj najbolji modni dodatak. Pokušavam da se nasmijem i onda kada nisam sretan. 

Sretan sam što sam zahvalan,  sretan što osjećam zahvalnost u srcu. Vjerujem da mi Univerzum  ili ono u što vjerujem, nudi sve što mi  je potrebno , da bih bio zadovoljan. Sreća dolazi iz svakodnevnih situacija i međusobnih odnosa a ne iz materijalnih stvari. Svoj uspjeh ne mjerim sa materijalnim stvarima koje sam postigao u životu. Ne želim biti rob kupovanja materijalnih stvari, jer znam da taj osjećaj zadovoljstva ne traje dugo.

Sreća se ne može kupiti,  ona je besplatna .  Ima je puno svugdje oko mene, zato joj široko otvaram vrata svog srca. Svaku situaciju pokušavam trijezno razmotriti. Fokusiram se na pozitivne stvari. Sreća je gledati na život iz prave perspektive. Kao npr. kod fotoaparata, ja odlučujem gledati uvećano na sve ono što je dobro, jer onda sam uistinu sretan.

Dajem sebi dozvolu za sreć u  sada i ovdje. Ne tražim je uokolo jer znam, da se ona nalazi  upravo ovdje . 

Važna pitanja:

1. Da li dozvoljavam nebitnim stvarima da kvare moju sreću?

2. Kako mogu postati manje kritičan do samog sebe?

3. Što mogu već danas uraditi za sreću?

Odgovori