Dobro jutro prijatelji, nedjelja je i vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.

Moje tijelo je moj hram. Svjestan sam toga. Na ovom svijetu ne mogu postojati bez svog tijela. Upravo zbog toga, odlučio sam, da ću od danas dalje svakodnevno uraditi sve, što je dobro za moje tijelo i moje zdravlje.

Svako jutro zahvaljujem za svoje tijelo i opstanak. Dobro se rastežem u pomoć vježbi, svome tijelu darujem hranu koja mu je od koristi, da dobije dobru energiju za rad. Svjestan sam, da je kretanje neophodno za moje tijelo. Iako možda nisam sportski tip čovjeka, od danas nadalje, pokušat ću naći omiljenu sportsku aktivnost za sebe.
Da bih sačuvao svoje zdravlje i dobar osjećaj u tijelu spreman sam donijeti neke nove odluke. Svjesno odlučujem da biram hranu sa što manje aditiva, što manje šećera i što manje jednostavnih ugljikohidrata. Uživat ću u svakom zalogaju, jer znam da je i zdrava hrana jako ukusna. Eksperimentiram hranom, jer znam da tako činim najbolje za svoje tijelo i u isto vrijeme uživam u dobroj hrani i činim nešto dobro za svoje zdravlje.
Znam da mnogo stresa utječe na moje zdravlje, pa ga pokušavam nekako smanjiti. Pomažu mi meditacija i afirmacija. Opušten sam in znam kako uživati u trenutku, kako odvagati brigama i kako ne brinuti o stvarima, na koje ne mogu utjecati. Znam da je zdrav život spoj zdravih navika. Svakodnevno se trudim da bude što manje loših navika u mom životu, sve dok ih potpuno ne otklonim, da li bilo to pušenje, alkohol ili prejedanje hranom. Svjestan sam, da jako loše utiču na moje zdravlje, stoga radim sve, da ih se konačno oslobodim.

Važna pitanja:
1. Kako svakodnevno brinem o svome zdravlju?
2. Kako mogu poboljšati svoje zdravlje?
3. Koje navike mi sprečavaju zdrav život i kako ih se riješiti?

Odgovori