Vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.
Današnja tema je strah. Kako da ga prevaziđete i pronađete snagu unutar sebe.

 

Strah je prirodan dio života, ali uspjeh je određen s time, da li se suprotstavljate ili predajete strahu. Ja imam hrabrost da napredujem unatoč mojim strahovima.
Unutar mene je snaga da se suprotstavim utišavajućim utjecajima straha. Imam hrabrost da govorim za sebe i dozvoljavam svom glasu u glavi da bude saslušan. Dok me strah pokušava paralizirati, hrabrost u mojoj duši me oslobađa.
Strah od odbijanja nije dovoljna da me zaustavi da pokušam. Pobjeđujem strah s ustrajanom odlučnošću, umjesto da postanem paraliziran od bojazni.

Glas nesigurnosti pokušava me ograditi od svijeta s osjećajem nedovoljnosti. Ignoriram ove osjećaje i dozvoljavam samopouzdanju da me prati kamo god da pođem.
Stvoren sam s ljubavlju za određenu svrhu. Moja budućnost je moja da ju zahtjevam i vrijedna je da se borim za nju. Pobjeđujem strah, sumnju i nevjericu kroz jasno razumijevanje tko sam ja i što je moja sudbina.

Kritike i osuđujuće misli, za mene padaju u vodu. Samo ohrabrenja i pozitivne poruke su dopuštene da dospiju do mojih ušiju. Ojačavam sebe birajući što dopuštam svom umu da prihvaća.

Samopouzdanje mi daje hrabrost protiv straha od kompleksa manje vrijednosti. Dostojan sam da budem gdje jesam i svoj posao dobro obavljam. Slobodan sam od potrebe da drugi izgledaju loše, kako bi se ja osjećao bolje .
Danas, biram da vjerujem da su najbolji dani ispred mene. Moja strast za uspjehom jača je od mog straha od neuspjeha.

Pitanja za osvrt na sebe
1.      Kako strah utječe na mene?
2.      Što mogu danas učiniti da pobijedim bar jedan strah?
3.      Kako mogu naučiti da prevazilazim kritike drugih?

Odgovori