Afirmacija i samorefleksija: Ne trebam se ničega bojati

Dobro jutro prijatelji, nedjelja je i vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.

Svjestan sam toga, da uvijek kada me prevlada strah ja izgubim mnoge prilike, koje bi mi donijele bolji život. Baš zbog toga ja se oslobađam straha i njegovih posljedica.

Više se ne bojim donošenja novih odluka. Odluke u životu mi dolaze brzo, učinkovito i uvijek su dobrodošle. Sposoban sam vidjeti, koje odluke su dobre za mene.

Svakim projektom procijenim sve mogućnosti i što je potrebno za njegovu realizaciju. Time vidim da li su moje sposobnosti dovoljne za njegovu realizaciju. Pozitivnim odgovorom uvijek donesem novu odluku, ako je odgovor negativan ja naučim sve što mi je potrebno da bi u buduće mogao donijeti odluku. Znam, da sam sposoban postići sve što želim, samo je ponekad potrebno više vremena.

Vjerujem u sebe i svoje sposobnosti. Dosta mi je toga, da sjedim na zadnjem sjedištu svog života. Konačno ću i ja sjesti za volan i preuzeti potpunu kontrolu nad svojim životom.

Ničega se ne bojim, osim samog straha. Znam da je jedini faktor, koji me zadržava na putu do uspjeha, zato se sada i zauvijek oslobađam svakakvog oblika straha.

Strah je jedini koji me zadržava u zoni udobnosti i ne da mi da krenem dalje. Danas odlučujem napraviti prvi korak van zone udobnosti. Ignorirat ću osjećaje koji me pokušavaju uvjeriti u suprotno, znam naime, da su oni samo posljedica straha.

Pogledat ću strahu u lice i reći mu: ” Bježi odavde! Ja sam gazda svojih misli! Brišem te iz svojih misli, tijela i duše!”

Važna pitanja:
1. Na koji način mi strah sprječava ispunjenje mojih snova?
2. Da li su moji strahovi racionalni ili nisu?
3. Što to trebam uraditi, da bih se uspješno riješio strahova u mom životu?

One thought on “Afirmacija i samorefleksija: Ne trebam se ničega bojati

  1. Emira Basic says:

    Dobro jutro svima! Zivjela sam u braku 20 godina. Vise sam plakala nego se smijala . Bojala sam se razvoda i da necu moci ekonomski izdrzati sa dvoje djece. U meduvremenu otkrivam svaleraciju bivsega i spoznaja da sam samo bila trofej. Odluka pada-razvod. Zapoceti novi zivot i preuzeti sve obaveze nije lako ali spavam mirno. Sin ako Bog da zavrsava studije za godinu i po a kcerka pocela drugi termin pravnog fakulteta. I ja sam pocela se penjati u svom zivotu. Usudila sam se na skolovanje. Ne gubite vrijeme zbog straha zivot otvori nove mogucnosti. Idemo naprijed. Pozdrav iz Sweden 💙

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.