Afirmacija i samorefleksija: Poštujući sebe kreiram svjetliju budućnosti

Samopoštovanje je nešto, čega sam svaki dan sve svjesniji. Znam, da nije bitno samo to, da li me drugi ljudi poštuju, nego je mnogo važnije to, što mislim o sebi i dali poštujem sebe toliko, koliko zapravo zaslužujem.

Znam da su brojna ograničavajuća uvjerenja rušila moje pozitivno mišljenje o sebi, stoga to sada svjesno mijenjam. Svako jutro kad se probudim, u ogledalu me pozdravi osoba, koja je najvažnija u mom životu. Nije bitno, kako mene drugi vidu, niti kako ja mislim, da me oni vidu. Najbitnije je zapravo to, kako ja samog sebe vidim. Jer time, kako se osjećam, takvu energiju odašiljem i time svjesno i nesvjesno kreiram svoju budućnost.

Danas odlučujem, da ću biti ljubazniji do sebe. Odlučujem, da ću se ponovo zaljubiti u sebe, u svoje tijelo, koje mi je dato da mi služi i da bih lakše postigao sve u životu. Stoga se svako jutro u mislima zahvalim na zdravlju i tijelu, koje mi besprijekorno služi.

Kao što opraštam drugima, tako svjesno opraštam sebi za sve pogreške u životu. Znam, da ih nisam namjerno birao, nego sam mislio da su najbolji izbor za mene i moje okruženje. Sebi je često najteže oprostiti, ali sada znam da postajem svakodnevno sve manje kritičniji do sebe.

Zahvalan sam za sve, što sam u životu naučio i za sve što mi život svakodnevno donosi. Zahvalan sam za brojne talente, koji mi pomažu da svjesno kreiram bolji sutra.

Time što svakodnevno sve više i više poštujem sebe, kreiram bolju budućnost za sebe i svoju obitelj. Svjesno biram pozitivnije stvari, iskrenije odnose kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Pošto svakodnevno sve više volim i poštujem sebe, mijenjam time i svoje okruženje. Privlačim ljude, koji me cijene i poštuju kako zaslužujem, a ostali polako napuštaju moj život.

Znam, da je put ka uspjehu pun uspona i padova, pa tako svjesno odlučujem nagraditi sebe za svaku malu pobjedu. Život nam je dat, da se radujemo, pa mi tako svaka mala nagrada dodatno povečava moje samopoštovanje.

Od danas dalje ću svako jutro i uvečer prije spavanja s osmjehom i mirom u srcu pozdraviti osobu u ogledalu i zahvaliti joj, da se svakodnevno trudi za ljepši i bolji doprinos ovom svijetu. Znam, da ovaj svijet ne bih bio isti bez te posebne osobe i da postoji tu s razlogom.

Koja važna pitanja moram postaviti sebi, da bi postigao bolje samopoštovanje?

1. Koja ograničavajuća uvjerenja narušavaju moje samopoštovanje?

2. Što mogu svakodnevno poduzeti za bolje samopoštovanje?

3. Kako mogu prepoznati, da li se dovoljno poštujem i volim?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *