Dobro jutro prijatelji, nedjelja je i vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.

Uvijek ima mjesta u mom srcu za oprost. Moj stvoritelj dao mi je sposobnost da zacijelim srce i da se oslobodim hendikepirajućeg učinka osjećaja zamjerke.


Jer uvijek učim od svog djelovanja i razmišljajući o tome kako postati bolja osoba, postoji vrijeme u mom životu kada sam ja taj koji treba oprost.
Kada primim oprost od ljudi u svom životu, osjećam se blagoslovljeno. Moj cilj je da taj isti blagoslov dijelim s drugima. Čak i kada se osjećam duboko povrijeđen, znam da je jedini način da oporavim svoje srce je da oprostim. Otklanjajući negativne emocije iz mog života je važno. Iako sam se nekada borio da oprostim, shvatio sam da je puštanje ljutnje zacijelilo sve rane u meni. Oprost ima terapeutski učinak.


Dok kročim putem života, povremeno ću biti povrijeđen. Kada odlučim da nosim ovu bol sa sobom, osjećaj je kao da imam ogroman teret na svojim ramenima. Iako hodam životom na jasnom putu, težina ovog tereta me usporava.


Kada odlučim da sam psreman da sklonim ovaj bijes, dopuštam sebi da se riješim ovog tereta. Istog trena osjećam se lakše i slobodnije. Olakšanje me obuzima.


Jednom kada se oslobodim tog bijesa, u mogućnosti sam da nastavim naprijed sa životom. Što se prije oslobodim ovog opterećavajućeg osjećaja, prije sam u mogućnosti da nastavim.
Moj život je temeljen pozitivnim mislima i djelima. Biti slobodan od tereta zamjerke dopušta mi da pozovem više ljubavi i sreće u svoj život.
Za mene, oprost je jednostavan jer imam suosjećajno srce, i odlučan sam da živim pozitivan život.

Pitanja za osvrt na sebe:
1.      Da li sam ikada osjetio milost oprosta?
2.      Da li nosim teret zamjerki na leđima?
3.      Kako mogu staviti na stranu svoj bijes i hodati obnovljen prema svrsi svog života?

Odgovori