Dobro jutro prijatelji, nedjelja je i vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.

Navike se sastoje od naših uzoraka ponašanja, koji su automatski odaziv na određena dešavanja. Nastaju kada ponavljamo rutinu nekoliko vremena dok ona ne postane dio nas. 

U životu sam poprimio različite navike. Danas svjesno odlučujem, da biram samo pozitivne in konstruktivne navike. Svakim danom se fokusiram na zdrave i produktivne rutine i rituale. Time kreiram pozitivne navike. 

Svako jutro njegujem svoje tijelo zdravom hranom i dobrom jutarnjom rutinom, samom sebi kažem da se volim i poštujem, te se pobrinem i za svoju higijenu. 

Svakodnevno odvojim vrijeme za afirmacije, molitvu i meditaciju i time privlačim i manifestiram još više pozitivnih navika v svom životu. 

Pozitivnim navikama kreiram snažniji karakter. Pozitivne navike postaju dio mene. Upravo tim zdravim ritualima ja sam sretnija i zdravija osoba. 

Svakodnevno stvaram nove pozitivne navike, koje me vode do pozitivne transformacije i osobnog rasta. Svakom navikom postajem sve zadovoljniji, zdraviji i uspješniji. Zahvalan sam za sve pozitivne navike koje su dio mog života, jer su postale dio mene. Kada poželim usvojiti novu pozitivnu naviku, ponavljam je sve dok ne postane dio mene. Uvijek odlučujem za zdrave i pozitivne navike, koje ispunjavaju moj život i čine ga ljepšim, sretnijim i zdravijim. Oslobađam se svih negativnih navika u životu i pozivam samo pozitivne. 

Važna pitanja: 

1. Koje su moje najzdravije navike? 

2. Na koji način sam prije stvarao pozitivne navike i kako mogu stvorim nove? 

3. Kako pretvoriti nezdrave navike u zdrave navike?

Odgovori