Dobro jutro prijatelji, nedjelja je i vrijeme je da pročitate ovaj tekst, pun tvrdnji i pozitive. Vrijeme je da sebi postavite nekoliko pitanja i upoznate sebe malo bolje. Probajte da pročitate ove rečenice svaki dan ove sedmice ili da ih vježbate ispred ogledala.

Smijeh je dobar za moje tijelo i um, zato pokušavam da bude važan dio mog života. Ponekad dođe sasvim neočekivano iz svakodnevnog života.

Uvijek iskoristim priliku za smijeh, nasmijem se dušom i tijelom. Nasmiju me sitnice kao što su mačka koja lovi svoju sjenku ili dijete koje po prvi put pokuša šutirati loptu. Baš zbog toga ja se često smirim i pažljivo pratim, da ne propustim te trenutke, posebno kada je porodica u pitanju ili slobodno vrijeme.

Znam da se nasmijem i na svoj račun. U svojim povremenim grješkama pronalazim humor i ne pokušavam biti suviše ozbiljan, Grješke me uvijek nasmiju. Svijet gledam sa smješnije strane. Smijehom postižem bolje zdravlje, produktivnost i svjetliju stranu života.

Danas ostavljam mišljenje, da mora biti sve tako ozbiljno. Život nije toliko ozbiljan, budimo svjesni toga. Kreiram prilike i okružujem se pozitivnijim i veselijim ljudima.

Volim smijeh. Danas obećavam sebi, da će smijeh biti dio moje svakodnevice.

Važna pitanja:
1. Da li me moje greške nasmiju?
2. Da li sam dovoljno smiren, da vidim smijeh u svakodnevnim situacijama?
3. Što uraditi, da bi bilo još više smijeha u mom životu?

 

Odgovori