Birajte svjestan život

Svjestan život kao i živjeti u trenutku, uključuje vašu svjesnost svega oko vas i biranje da ostvarite najviše što možete iz onoga što imate, ali vodi stvar i korak dalje. Svjestan život unosi dodatni čimbenik donošenja određenih izbora koje vas mogu odvesti do života kakav želite. 

Svjestan život je život u namjeri. Odlučite što je najvažnije za vas i živite shodno tim prioritetima. 

  1. Postavljajte prioriteta u životu. Odlučite što je za vas najbitnije, te živite shodno tim prioritetima.
  • Na primjer, gledate TV i vaša supruga dođe i želi razgovarati o nečemu što je za nju važno. Što ćete učiniti?

IZBOR 1. Hoćete li ugasiti TV i pozorno je saslušati? Da li ćete je gledati u oči i usredotočiti se na nju? 

IZBOR 2. Hoćete li je pustiti da se natječe s TV-om, da se ona nadvikuje s bukom TV-a dok vi radite više stvari odjednom – slušate nju i gledate TV u isto vrijeme? 

Sa svjesnim životom, vaša supruga je zasigurno prioritetnija od TV-a, zar ne? Da li možete zamisliti kako će se posebno osjećati kada izaberete da je aktivno i u potpunosti slušate? Kada su vam odnosi prioriteta u životu, tada i na tom podrućju dobijate više.. 

  • S jasnim prioritetima lakše ćete donositi odluke o vremenu, novcu, te ostalim važnim stvarima. 
  1. Birajte optimističan stav. Kako ste već vidjeli, ovaj svjestan život  će imati snažan utjecaj na vaš život. 
  • Svako jutro kada se probudite, recite si ovaj dan mogao bi biti najbolji dan ikada! Hellen Keller je jednom rekla: „Život je ili hrabra avantura ili ništa“. Ne znamo što će sve dan u budućnosti donijeti, stoga gledajte unaprijed s nestrpljenjem kao u uzbudljivoj avanturi, te živite dan shodno tome. 
  1. Pojednostavite svoj stil života. Ono što želite u životu ostavite, prema prioritetima, i eliminirajte stvari koje samo služe da stvaraju nered, te na kraju zbunjenost i stres. Život je dovoljno kompliciran! Zašto ga dodatno komplicirati sa stvarima koje uopće ne želimo?
  • Događaji i aktivnosti koje izjedaju vaše vrijeme i odvajaju vas od vremena s obitelji su dobar primjer stvari koje možete eliminirati iz vašeg života. Vaš kaotičan životni stil može biti glavni uzrok vaših smetnji i stresa!

Hoće li zaista biti bitno ukoliko odbijete nekoliko zabava ili roditeljskih sastanaka s vremena na vrijeme?

Jednom kada se naviknete na postavljanje samo onih stvari za koje osjećate da su prioritet na vaš raspored, pitat ćete se zašto niste več ranije naučili reći “ne” ! 

  • Da li je vaš dom ili ured pretrpan? Još jednom, uklonite sve što ne želite i ne trebate. Uzmite si vikend da prođete kroz sve u vašem domu, organizirajte što želite zadržati, te poklonite ono za čime više nemate potrebu. 
  • Jedite večeru doma s obitelji. Iskoristite ovo vrijeme da razgovarate, dijelite dan, da pokažete podršku i ljubav. Učinite ovo vrijeme kao prioritet, te ćete uskoro vidjeti kako se stres u obitelji topi dok gradite snažan odnos koji će trajati cijeli život. 
  1. Živite shodno svojim principima. Zapamtite, kada živite svjesno, birate svoj život. Dopustite principima da vas vode u donošenju prioriteta i odluka. Povrh svega, budite jasni u svoje vrijednosti, standarde i principe kako bi mogli biti dosljedni sebe.

Svjestan život vam  daje priliku da započnete pokazivati život kakav priželjkujete. Možda nemate novca koliko bi željeli, ili bi željeli izgubiti nekoliko kilograma, ili ste možda u potrazi za srodnom dušom, ali prateći ove strategije sve ćete pokrenuti. 

Sa svjesnim životom, emitiraju vaše misli energiju koja je u skladu s privlačenjem onoga što želite, te  su vaše akcije shodne tome. Umjesto trošenja vremena fokusiranjem na ono što vam nedostaje, trošite vrijeme i energiju birajući život i živeći ga u potpunosti, privlačeći više dobrih stvari zauzvrat. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.