Da li se osjećate da ste zapeli u rutini? Da li se mučite u ljubavnom životu, karijeri, prijateljstvima ili strasti?
Vrijeme je da poduzmete nešto kako bi riješili problem. Prvo ćete morati otkriti područja vašeg života gdje se osjećate loše.
Uzmite si vremena da se osvrnete na to što vas muči i zašto. Jednom kada saznate što se dešava, lakše je pronaći rješenje.


IMATI CILJ

Veoma je važno imati ciljeve u svim područjima života zato što usredotočuje vašu energiju na veću sliku. Kada imate svrhu za ono što radite, počet ćete uviđati sve one male korake koji su bitni za izgradnju vašeg konačnog cilja. Vaš život nikada neće djelovati ustajalo ako imate konačni cilj na umu svo vrijeme.
Ovdje su neki savjeti za postavljanje ciljeva:
•       Postavite ostvarive ciljeve. Ukoliko imate velike ciljeve, rastavite ih na manje korake.
•       Zapišite si ciljeve na papir i imajte ih uz sebe.
•       Uvijek imajte pozitivne ciljeve (npr. „Oslobodit ću se pušenja“ umjesto „Prestat ću pušiti“)
•       Budite što je moguće detaljniji kada planirate cilj korak po korak.
•       Borite se protiv potrebe za odugovlačenjem.


Djelujte


Kada otkrijete područja života koji zahtijevaju promjenu, te imate ciljeve u glavi, vrijeme je za djelovanje! Kada su stvari dosegle točku stagnacije ne postoji drugo rješenje nego da brzo poduzmete nešto.
Zapamtite da možete razmišljati, planirati i brinuti se cijeli dan, ali ništa se neće promijeniti na pozitivno u vašem životu ako nešto ne poduzmete.
Ovo su neke taktike koje možete imati na umu dok sprovodite ciljeve u djelo:
1.      Ne suzdržavajte se. Ukoliko već znate što vas suzdržava, vrijeme je da riješite problem kako bi mogli djelovati. Da li vas strah sputava? Ukoliko da, u vašem je najboljem interesu da svladate vaše strahove. Život pun stagnacije zbog straha, više će škoditi nego biti od koristi.
2.      Budite konzistentni. Mnogi ljudi će se slomiti pri mijenjanju svojih života, i vratiti se u život stagnacije. Jednom kada započnete djelovati, budite sigurni da ustrajete. Ovo je jedini način da dostignete vaše životne ciljeve.
3.      Sada. Već ste si postavili plan i razlomljen je u manje korake. Zapitajte se što možete uspjeti SADA kako bi ostvarili pozitivan korak naprijed prema vašem cilju. Nije bitno da li imate samo 15 minuta, sigurno je da postoji nešto što možete ostvariti u tom periodu.
4.      Uzmite si vremena za opuštanje. Jednostavno je postati uzbuđen i željan o vašim novim ciljevima i snovima, ali budite sigurni da imate „vrijeme za sebe“ također. Morate biti u mogućnosti da imate kvalitetan san i podmladite tijelo i um. Inače, riskirate tjelesnu i umnu iscrpeljenost, koja će vas vratiti stagnaciji!
5.      Bilježite. Budite sigurni da bilježite vaša promatranja i popravljate način na koji djelujete usput. Radeći to će vam pomoći da shvatite što vam pomaže, a što ne.

ZAMISLITE SEBE
Na kraju dana trebali bi zamisliti sebe kako razbijate lanac stagnacije. Čak i ukoliko još niste tamo, važno je da zapamtite da je mogće i vjerojatno da ćete to ostvariti ukoliko ste željni da se promijenite!

Odgovori