Kako sebe više cijeniti? (+ akcija 1+1 još uvijek traje)

Shvatite da vaša vrijednost nema nikakve veze sa stanjem na vašem bankovnom računu, već o vama, osobi kakva jeste. Drugima dajemo poštovanje, ljubav i pažnju, ali koliko često dajemo sebi ono što zaslužujemo? Koliko cijenite sebe, bazirano je na samopouzdanju koje vi imate. Vaše samopouzdanje pokazuje vam koliko zaista cijenite sebe. Zdravo samopouzdanje vodi prema samostalnosti, sreći, fleksibilnosti, sposobnosti da se lako prilagođavate promjenama, suradnji i pozitivnom stavu u svakoj situaciji. Na drugu stranu, nezdravo ili nisko samopouzdanje vodi samo prema neracionalnim mislima, nesreći, strahu od novoga, krutosti, defenzivnosti i negativnom stavu prema životu općenito. 

Kako vidimo sebe uveliko utječe na to kako nas drugi vide. Ako smo mi sretni, nasmijani i puni samopouzdanja, drugi će nas vidjeti kao osobu oko koje žele biti, ako sebe poštujemo i to pokazujemo, drugi će nas poštovati također. Naposljetku, kako ćemo zahtijevati od nekoga poštovanje ako čak ni sami sebe ne poštujemo? Pronalaženje i razvijanje osobne vrijednosti je u razvijanju vašeg samopouzdanja. 

Samopouzdanje može biti ili visoko ili nisko. Ako imate visoko samopouzdanje, pronaći ćete određene osobine u sebi i kako sebe vidite. One su: 

Slično, ako imate problema s osobnom vrijednošću ili niskim samopouzdanjem, onda ćete pratiti određene šablone u vašim razmišljanjima i običajima. Možete prepoznati sljedeće osobine: 

 • Nedostaje vam vjere u sebe, i veoma ste nesigurni. 
 • Imate problema u pokazivanju i prihvaćanju intimnosti u odnosima. 
 • Nikada ne pokazujete iskrene osjećaje.
 • Nikada ne prepoznajete i ne ponosite se svojim postignućima. 
 • Nemate sposobnost da oprostite sebi ili drugima. 
 • U svakoj prilici opirete se promjenama. 

Razvijanje vlastite vrijednosti 

Mnogi su načini s kojima možete povećati vaše samopouzdanje, te promijeniti stav o sebi u pozitivniji i zdraviji. Ovo su neki od savjeta:

 • Ne uzimajte kritike drugih k srcu, nego slušajte što govore i učite iz toga. 
 • Uzmite svaki dan vremena za sebe, meditirajte i zagledajte se u sebe. Odredite sve vaše pozitivne stvari/snage i zamislite promjenu loših u pozitivne.
 • Slavite i ponosite se čak i najmanjim uspjesima koje postignete. 
 • Svaki dan radite nešto u čemu uživate, poput šetnje na suncu ili opuštanju u pjenušavoj kupki.
 • Nikada se ne odričite nečega u čemu uživate, i ne dopustite si da poslije osjećate grižnju savjesti. 
 • Govorite si pozitivne stvari, ponavljajte afirmacije da otjerate sve negativne misli i osjećaje. 

Jednom kada razvijete samopoštovanje i pravi način razmišljanja, moći ćete postati milioneri. O tome ćemo razgovarati i na seminaru Probudite milionera u sebi u Sarajevu.Samo još danas i sutra možete kupiti jednu ulaznicu i dobiti 2 – za vas i vašeg partnera. Kliknite OVDJE!

Zaslužujete postati milioneri! Vi ste dostojni živjeti život koji zaslužujete! Vi ste ovdje da biste bili sretni i ja ću vam pomoći u tome! Dođite 31.3!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.