Ljubav se pokazuje svaki dan, a ne samo na dan zaljubljenih. Slažete se? Pokazuje se malim stvarima. Zaista nema potrebe da kupujete neke velike poklone i trošite velike pare. Znam ja to da bih moja Helena bila presretna da joj tu i tamo donesem tulipane, koji su njezino omiljeno cvijeće. I da, sretna bih bila već samo zbog toga što sam se toga sjetio.

Danas je zaista poseban dan. Vjerojatno ima i Mjesec utjecaj na to…. I na taj poseban dan htio bih zahvaliti posebnoj osobi, zbog koje se već 18 godina trudim biti najbolja verzija samoga sebe. Tako da draga Helena otvaram srce pred cijelim svijetom i neka bude to zahvala za sve prošle godine kao i za sve one koje tek dolaze…. Nadam se da će FB svake godine da me podsjeti na ovaj zapis! 

Privukla me je tvoja ljepota i taj tvoj veliki topao osmijeh. Nikako da ga se zasitim, mada se svako jutro budim uz tebe. I taj tvoj glas, tvoje pjevanje i strast koju ulažeš u sve što god radiš! 

Svi koji me poznaju dobro znaju, da mi ne fali motivacije i ideja za različite projekte i pothvate. Ali ti si ona koja je već godinama vjerno uz mene, hrabri me, motivira i uvijek iskreno kaže što osjeća i misli. Ti nisi samo »moja muza« i moja inspiracija. Godinama pratim kako svakodnevno inspiriraš sve ljude oko sebe – a posebno žene koje traže način kako uskladiti karijeru i porodicu. Pomažeš im postaviti ciljeve i pronaći hrabrost da bi živjele život kakav žele. Na široko otvaraš svoje srce i nije ti teško pokazati svoju ranljivost. Baš to je jedna od stvari, koje te prave ženstvenom i vjerojatno si baš zbog svega toga tako divna majka djeci, koju smo čekali dugih 10 godina.

 Još i dan danas sjećam se svake suze i bola kada smo dugi niz godina pokušali dobiti dijete, a nismo uspjeli. Svi oko nas su već davno odustali, a mi smo još uvijek vjerovali, da je sve moguće. Treba samo stati na noge, obrisati suze i krenuti dalje. Bez obzira na to koliko boli. 

Godine razočarenja, straha i nestrpljivosti naprave pukotine u zidu svakog braka, a i mi nismo bili izuzetak. Nije lahko živjeti kao »tempirana bomba«. Ali znali smo da sjednemo i popričamo o svemu. Znali smo da se utješimo i da postavimo nove ciljeve i snove kojima smo vjerno slijedili. Iznova i iznova.

Bili smo presretni kad smo konačno postali roditelji dvoje djece. Svakodnevno nam pokazuju da je zaista vrijedilo čekati toliko dugo. Najljepši poklon djeci je otac, koji voli njihovu majku. Meni to ne bih moglo biti jednostavnije! 

Obožavam to koliko voliš život! Smiruješ i mene kada sam u stresu i pokazuješ mi da treba život uživati u svakom trenutku! Važan je svaki trenutak! Dobra knjiga, dobar izlet, druženje s djecom ili čaša martinija… ti si zahvalna i na malim stvarima. Vjerojatno zbog toga postižeš i tako velike. 

Malo ljudi na svijetu zna da se raduje kao djeca. Ti si takva prirodno. Živjeti s tobom je kao da se igram u pješčaniku. Drago mi je što sam baš ja taj sretnik koji s tobom dijeli dom. 

Helena, hvala što si tako dobra žena, majka, poslovni partner, ljubavnik i rame, gdje se uvijek mogu odmarati. Uvijek. 

Hvala za sve godine, pjesme, neponovljive trenutke i iskustva. Hvala ti što mi svaki dan pokazuješ, kakav sam ja sretnik da te imam. 

Život koji živimo nije uvijek lako smiriti ali u potpunosti shvaćam da bi bez tebe to bilo nemoguće. I tako jako dosadno. 🙂 

Volim te 

Tvoj Smiljan

Odgovori