BigU Akademija d.o.o. (u daljnjem tekstu: “BigU Academy”, “BigU”, poduzeće, ponudnik, “mi”, “nas” i “naše”), koja ima svoju djelatnost definiranu u Aktu o osnivanju, na osnovu koje je upisana u registar Okružnog suda u Mariboru pod registarskim brojem 6152066000 i ref. brojem. SRG 2014/10619, vlasnik i operator je ove web stranice i / ili mobilnih aplikacija. Dok koristite ovo mjesto ili mobilne aplikacije za vas su važeći sljedeći uvjeti:

1. Suglasnost:

PRIJE NEGO ŠTO OTVORITE WEB STRANICU ILI APLIKACIJU ZA MOBILNE UREĐAJE MOLIMO VAS, DA PAŽLJIVO PROČITAJTE OVDJE ZAPISANE OPĆE UVJETE KORIŠTENJA. Korištenjem ove stranice ili mobilne aplikacije slažete s ovim uvjetima korištenja. AKO NE PRIHVAĆATE OVE UVJETE KORIŠTENJA, MOLIMO VAS DA NE KORISTITE OVU WEB STRANICU ILI MOBILNU APLIKACIJU. Potvrđujete, da osim ovih uvjeta korištenja razumno i vrijedno razmatrate, prisutnost ćega i ovdje potvrđujete. Bez ograničavanja općenitosti navedenog, potvrđujete da takva naknada uključuje vaše korištenje web stranice i mobilne aplikacije i primanje podataka, materijala i informacija dostupnih na web stranici ili u mobilnoj aplikaciji ili putem web stranice ili mobilne aplikacije; mogućnost prikazivanja ili prijenosa vašeg podijeljenog sadržaja (kao što je definirano u poglavlju 9 niže) i mogućnost promidžbe i promocije putem našeg korištenja ili vašeg podijeljenog sadržaja.

2. Dodatni uvjeti:

Imajte na umu da za neke od usluga koje se nude na web stranici ili putem mobilne aplikacije, kao što su usluge u vezi s pretplatama, kupnjom proizvoda i pravilima za pojedine natječaje ili nagradne igre ili druge značajke ili aktivnosti, važe posebni uvjeti. Ti uvjeti su objavljeni u suradnji s odgovarajućim uslugama. Takvi uvjeti su dodatak ovim odredbama i uvjetima te u slučaju spora prevladaju nad ovim uvjetima i odredbama.

3. Promjene:

Zadržavamo pravo izmjene da u bilo kojem trenutku ili na drugi način izmijenimo i ažuriramo ove uvjete i odredbe , ali vi se slažete se da će takve izmjene, ažuriranja i revizija biti obvezujući za vas. Posjetite ovu stranicu povremeno i pročitajte trenutne uvjete. Web-stranicu ili mobilnu aplikaciju možemo u bilo kojem trenutku promijeniti ili izbrisati sadržaj isto tako i značajke ove web-stranice ili mobilne aplikacije na bilo koji način, iz bilo kojeg razloga ili bez razloga po vlastitom nahođenju.

4.Autorska prava:

Sve informacije, materijali, značajke i drugi sadržaj (uključujući prijenos sadržaja kao što je definirano u odjeljku 9) na ovoj web stranici ili mobilnoj aplikaciji (zajedno su označeni kao “sadržaj”), kao što su tekstovi, grafike, slike itd. u našem su ekskluzivnom vlasništvu ili u vlasništvu naših davatelja licence i zaštićeni su međunarodnim zakonima o autorskim pravima. Prikupljanje, uređivanje i sastavljanje svih sadržaja s ove stranice ili mobilne aplikacije isključivo je naše vlasništvo i zaštićeno je međunarodnim zakonima o autorskim pravima. Osim ako ovdje nije navedeno ili drugačije izričito dopušteno na našoj web stranici, materijali s web stranice ili mobilne aplikacije ne smiju se kopirati, reproducirati, izdavati, preuzimati, objavljivati, prenositi ili distribuirati na bilo koji način. Svako neovlašteno korištenje materijala s web stranice ili mobilne aplikacije strogo je zabranjeno.

5.Brendovi:

Ako nije navedeno drugačije, brendovi, usluge brendova, vizualne slike, trgovački nazivi i logotipi (uobičajeno nazvani “brendovi”) koji se koriste na web stranici i mobilnoj aplikaciji, naši su registrirani i neregistrirani brendovi ili brendovi naših donatora licenca. Ništa na ovoj web stranici ili mobilnoj aplikaciji ne smije se shvaćati kao prenos, u skladu s načelom “estoppel” (na štetu drugih korisnika) ili da na neki drugi način, dodjeljuje licencu ili prava korištenja bilo kojeg brenda prikazanog na web stranici ili mobilnoj aplikaciji. Naši brendovi i brendovi naših davatelja licence ne smiju se koristiti u vezi s bilo kojim proizvodom ili uslugom, koja nije naša, na bilo koji način, koji bi mogao ometati korisnike ili nama smetati ili diskreditirati nas.

6. Korištenje web stranice ili mobilnih aplikacija i sadržaja

Dajemo vam ograničenu licencu za pristup do i osobno korištenje web stranice i mobilne aplikacije i sadržaj koji je predmet ovih Uvjeta i odredbi. Ova web stranica ili mobilna aplikacije, kao dio ove web stranice ili mobilne aplikacije i sadržaj ne smiju se reproducirati, duplicirati, kopirati, prodavati, preprodavati ili na drugi način iskorištavati za bilo koje komercijalne svrhe, koje nisu izričito ovlašteni u pisanom obliku; ali ako imate web stranicu ili mobilnu aplikaciju konfiguriranu tako, da vam omogućuje prijenos određenog sadržaja, možete preuzeti jednu kopiju tog sadržaja na jedno računalo za osobnu, nekomercijalnu upotrebu, pod uvjetom da: (a) sva autorska prava i druge obavijesti o vlasništvu zadržite netaknute ; (b) da se sadržaji ne mijenjaju; i (c) ne upotrebljavate sadržaj na način koji bi ukazivao na vezu s našim proizvodima, uslugama ili brendovima. Zadržavamo pravo odbiti uslugu i / ili otkazati narudžbu po vlastitom nahođenju, ako smatramo da ponašanje korisnika krši primjenjive zakone ili šteti našim interesima.

U slučaju da dajemo mogućnost preuzimanja softvera s ove stranice ili mobilne aplikacije i da preuzmete ovaj softver, dobit ćete softver, uključujući datoteke, slike koje sadrži ili generira softver, kao i podatke koji prate softver ( obično se naziva “softver”), izdajemo licencu za osobnu, nekomercijalnu upotrebu ili vam licencu dodjeljuje treća strana. Ne dajemo vam pravo na softver. Softver se ne smije distribuirati ili na neki drugi način iskorištavati, niti je dozvoljeno izvesti povratne prijevode, obrnuti dizajn, preusmjeravanje ili na drugi način smanjiti softver u obliku koji je lako čitljiv.

7. Poveznice

Na ovoj web lokaciji ili u mobilnoj aplikaciji mogu postojati poveznice za web stranice trećih osoba. U ovom slučaju, poveznice su samo korisne za vas. Ako otvorite te poveznice, napustite ovu web-stranicu ili mobilnu aplikaciju. Web stranice trećih osoba (ako ih ima) nisu pregledane i nisu kontrolirane, a nismo odgovorni za njih, niti za njihov sadržaj. Ne podržavamo i ne oglašavamo te web*stranice i informacije ili materijale koji se nalaze na tim web-stranicama i rezultati koji su rezultat njihovog korištenja. Ako otvorite web stranicu treće osobe putem poveznice na toj web stranici ili poveznice u mobilnoj aplikaciji, učinite to na vlastitu odgovornost. Poveznice na ovu web lokaciju nisu dopuštene.

8. Izjava o kršenju autorskih prava

Poštujemo prava intelektualnog vlasništva drugih. Ako smatrate da je vaša kopija zaštićena autorskim pravom, kopirana na bilo koji način, koji krši autorska prava ili su drugačije povrijeđena prava intelektualnog vlasništva, pošaljite nam dolje navedene informacije. Imajte na umu da se ovaj postupak koristi isključivo da nas obavijestite, da je došlo do kršenja materijala zaštićenog autorskim pravima. Iz razloga učinkovitosti obavijest mora biti u pisanom obliku i mora sadržavati sljedeće:

Možemo vas obavijestiti da smo uklonili ili onemogućili pristup određenom materijalu putem opće obavijesti na web stranici ili u mobilnoj aplikaciji, e-poštom na adresu e-pošte korisnika koji imamo u evidenci ili putem pismene obavijesti koju šaljemo na fizičku adresu koju imamo u evidenci. Ako primite takvu obavijest, možete poslati pisanu povratnu informaciju našem predstavniku za autorska prava, koja bi trebala sadržavati sljedeće informacije. Zbog razloga učinkovitosti, povratne informacije moraju biti u pisanom obliku i trebale bi uključivati ​​sljedeće:

 Izjave o kršenju autorskih prava na ovoj web-lokaciji ili mobilnoj aplikaciji možete poslati :

e-mailom na: info@biguacademy.com.

Adresa:

BIGU AKADEMIJA d.o.o.
Partizanska cesta 6
2000 Maribor
Slovenija

9. Distribuirani sadržaj

Za potrebe ovih Uvjeta i odredbi predstavlja pojam„distribuirani sadržaj” sve tekstualne poruke, ideje, koncepte, sugestije, umjetnička djela, fotografije, crteže, videozapise, audiovizualna djela, svoje ime i / ili imena drugih osoba, sličnosti, glasove, korisnička imena, profile, aktivnosti, izgled, djelovanje i / ili druge biografske podatke ili materijal i / ili druge slične materijale koje pošaljete, postavite, umetnete, prikažete, prenosite ili na drugi način distribuirate putem ove stranice ili mobilne aplikacije.

Uvijek smo zadovoljni vašim komentarima, prijedlozima i referencama u vezi s ovim stranicama ili mobilnom aplikacijom i našim proizvodima i uslugama. Ako na našoj web-stranici ili mobilnoj aplikaciji ili putem njih preuzmete ili objavite bilo kakav sadržaj, dajete nama i našim povezanim partnerima ne-ekskluzivno, besplatno, trajno i neopozivo dopuštenje za korištenje, reproduciranje, izmjenu, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje, distribuciju i uključivanje takvih sadržaja i imena u sadržaju, koji se prenosi u bilo kojem mediju diljem svijeta za bilo koje i sve komercijalne i nekomercijalne svrhe.

Kada nam prenosite sadržaj, izjavljujete i jamčite, da su sadržaj prijenosa i vaša komunikacija u skladu s Pravilima ponašanja, navedenim u odjeljku 12 ispod i s drugim zahtjevima iz ovih uvjeta i odredbi i da ste vlasnik ili imati sva potrebna prava, odobrenja i licence (bez potrebe za autorizaciju ili plaćanje druge osobe ili pravne osobe) za korištenje i dajete nam odobrenje za korištenje takvog sadržaja na bilo koji način, pokriven ovim Uvjetima i odredbama. Slažete se, da nećete objavljivati ​​na ovoj web-stranici ili mobilnoj aplikaciji, niti ćete s ove i na ovu web-stranicu ili mobilnu aplikaciju prenositi bilo kakve nezakonite, prijeteće, klevetničke, uvredljive, nepristojne, skandalozne, pornografske ili bogohulne materijale ili bilo koje druge materijale, koji bi mogli izazvati zakonsko određene građanske ili kaznene odgovornosti. Pogledajte odjeljak 12.

10. Računi:

Neke usluge na ovoj stranici ili u mobilnoj aplikaciji, dopuštaju ili zahtijevaju, da napravite račun za sudjelovanje ili osiguranje u dodatnim pogodnostima. Slažete se, da ćete osigurati, održavati i ažurirati istinite, točne, aktualne i potpune podatke o sebi, u skladu sa zahtjevima naših postupaka za registraciju. Nemojte se lažno predstavljati kao druga osoba ili poduzeće, ili nemojte vezu s drugom osobom ili poduzećem lažno predstavljati, na bilo koji način koji uključuje korištenje korisničkog imena, lozinku i drugih podataka druge osobe, ili imena, sličnosti, glasa, slike ili fotografije druge osobe. Također se slažete, da ćete nas pravovremeno obavijesti o neovlaštenom korištenju vašeg korisničkog imena, lozinke i drugih podataka, koji se odnose na račun, ili bilo koje drugo kršenje sigurnosti, koje primijetite i povezane su s ovom stranicom ili mobilnom aplikacijom ili se nanose na ovu web-stranicu ili mobilnu aplikaciju.

Vaš račun i mogućnost korištenja web stranice ili mobilne aplikacije, ili bilo koji od njihovog sadržaja, može se obustaviti ili prekinuti u slučaju nepridržavanja ove odredbe i uvjeta ili drugim posebnim odredbama, koje se odnose na određene usluge, zbog kršenja autorskih prava ili bilo kojeg drugog razloga.

11. Javni forum i komunikacija:

“Javni forum” je područje ili funkcija koja je dostupna kao dio ove web-stranice ili mobilne aplikacije, koja korisnicima pruža mogućnost distribucije sadržaja za prikaz ostalih korisnika web-stranice ili mobilne aplikacije, uključujući prostor za razgovor, objavljivanje prostora, razmjenu trenutačnih poruka , mobilne poruke, okruženje zajednice, profilnu stranicu, stranicu za razgovor, blogove ili e-poštu, ali sve to neograničeno.

Slažete se da su javni forum i funkcije unutar javnog foruma namijenjeni javnosti, a ne privatnoj komunikaciji, a ne možete računati na privatnost objavljivanjem sadržaja na javnom forumu. Ne možemo jamčiti sigurnost podataka koje objavljujete putem ovih medija;  stoga objavljujete na vlastito odgovornost.

Vi  ste i ostajete isključivo odgovorni za sadržaj koji pošaljete na web stranicu ili mobilnu aplikaciju ili putem web stranice ili mobilne aplikacije pod vašim korisničkim imenom ili na neki drugi način na bilo kojem javnom forumu i za posljedice tih emisija i postova. Nije naša dužnost pratiti javni forum.

Morate ostati skeptični  o informacijama koje pružaju drugi, a slažete se da bilo koji sadržaj objavljen na bilo kojem javnom forumu upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Nismo odgovorni  i  ne podržavamo mišljenje, savjete ili preporuke koje korisnici objavljuju ili objavljuju na bilo kojem javnom forumu, a posebno odbijamo bilo kakvu odgovornost u svezi s tim.

Objavljivanje, prosljeđivanje, uklanjanje, izmjena ili na neki drugi način upotrebljavanje ili djelovanje u vezi s bilo kojim sadržajem na web stranici ili u mobilnoj aplikaciji nisu naša dužnost, pa stoga to možemo odbiti.

12. Pravila ponašanja:

Ova pravila ponašanja primjenjuju se na web-stranicu ili mobilnu aplikaciju. Ako koristite web ili mobilnu aplikaciju slažete se time, da na web stranici ili u mobilnoj aplikaciji nećete prenositi ili na drugi način distribuirati bilo koji sadržaj koji se odnosi na:

A) klevetanje, vrijeđanje ili uznemiravanje druge osobe, kada su ugrožena ili povrijeđena prava na privatnost druge osobe;
(B) fanaticizam, ili je neprijateljski ili uvredljiv do drugih rasa ili na drugi način uvredljiv;
(C) je nasilan, opscen, nepristojan ili pornografski, ili je to drugačije seksualno eksplicitan, ili
(D) na drugi način štetiili se može razumno očekivati ​​da šteti  svakoj fizičkoj ili pravnoj osobi;

Ne možemo jamčiti i ne jamčimo, da će drugi korisnici djelovati i da će postupati u skladu s ovim Pravilima ponašanja ili bilo kojih drugih odredba ovih uvjeta korištenja, tako da između nas stoji dogovor, da preuzimate cijeli rizik od oštećenja ili ozljede, zbog nepoštovanja bilo kojeg djela ovih posebnih ili općih uvjeta.

terega koli takega neupoštevanja pravil ali določil.

13. Uklanjanje poslanog sadržaja:

Zadržavamo pravo, ali odbijamo bilo kakvu obvezu ili odgovornost da: (a) odbijemo objavljivati ili prikazivati bilo koji sadržaj koji se šalje na web stranicu ili u mobilnoj aplikaciji koja krši ove uvjete korištenja ili ukloniti takav sadržaj, te (b) trećim osobama otkrivamo identitet bilo kojeg korisnika i / ili trećih osoba, otkrivamo bilo koji sadržaj ili osobne podatke, ako smo sigurni u dobroj vjeri da bi otkrivanjem identiteta ili sadržaja ili osobnih podataka (i) olakšali pridržavanje zakona, uključujući npr. odluku suda ili sudskim pozivom osobe, ili (i) pomažu u primjeni ovih uvjeta korištenja i / ili za zaštitu sigurnosti bilo koje osobe ili imovine, uključujući web stranicu i mobilnu aplikaciju. Osim toga, pridržavamo pravo ukloniti bilo koji sadržaj koji je podnesen iz bilo kojeg razloga ili bez bilo kojeg razloga.

14. Međunarodni:

BigU Academy poštuje vašu privatnost i privatnost drugih posjetitelja web stranice ili korisnika mobilne aplikacije. Za više informacija o našim praksama privatnosti i pravilima o privatnosti posjetite http://biguacademy.com/legal_reports/

15. Privatnost:

BigU Academy spoštuje vašo zasebnost in zasebnost drugih obiskovalcev spletnega mesta ali uporabnikov mobilne aplikacije. Več informacij o naših postopkih za zaščito zasebnosti in pravilnikih o zasebnosti najdete na našem spletnem mestu http://biguacademy.com/pravno_obvestilo/

16. Djeca:

BigU Academy nastoji zaštititi sigurnost djece. Osobe mlađe od 18 godina ne mogu se registrirati kao kupac. Djeca mlađa od 18 godina ne smiju kupovati proizvode na bilo kojem od naših web mjesta ili mobilnih aplikacija. BigU Academy ne zahtijeva i svjesno ne prikuplja osobne podatke od djece mlađe od 14 godina.

17. Odbijanje jamstva:

SAV SADRŽAJ KOJI SE PRIKAZUJE NA TOJ STRANICI ILI U MOBILNOJ APLIKACIJI ILI JE PUTEM NJIH DOSTUPAN ( „SADRŽAJ”), SADRŽAN JE OVDJE „KAKO JEST” I „KAKO JE DOSTUPAN” BEZ JAMSTVA BILO KOJE VRSTE. U NAJVEĆOJ MJERI DOPUŠTENOJ PRIMJENJIVIM ZAKONOM, ODBACUJEMO SVE IZRAZE I IZVEDENIH JAMSTAVA, UKLJUČUJUĆI I PODRAZUMIJEVANO JAMSTVA PRODAJE, POGODNOSTI ZA POSEBNU NAMJENU, TOČNOST, CJELOVITOST, DOSTUPNOST, SIGURNOST, KOMPATIBILNOST I NE-POVREDE INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA PRAVA, ALI NE OGRANIČENO U VEZI NJIH. NE JAMČIMO DA JE SADRŽAJ TOČAN, BEZ GREŠAKA, POUZDAN I PRAVILAN, NITI DA ĆE BITI OVA WEB STRANICA ILI MOBILNA APLIKACIJA DOSTUPNE U BILO KOJEM TRENUTKU ILI U ODREĐENOM MJESTU, ODNOSNO BEZ BILO KAKVOG KVARA ILI ĆE ISPRAVITI EVENTUALNE POGREŠKE, ILI DA SU WEB STRANICA, MOBILNI PROGRAM ILI SERVER S OVIM SADRŽAJEM NA RASPOLAGANJU BEZ VIRUSA ILI DRUGIH ŠTETNIH KOMPONENTI. OVA WEB-STRANICA ILI MOBILNI PROGRAM MOGU SADRŽAVATI TEHNIČKE NEDOSTATKE ILI TIPOGRAFSKE POGREŠKE. TROŠKOVE SVIH POTREBNIH SERVISIRANJA, POPRAVKA ILI ISPRAVLJANJA NOSITE SAMI. NE JAMČIMO NITI DAJEMO BILO KAKVU GARANCIJU OKO UPOTREBE ILI REZULTATA UPOTREBE BILO KOJEG SADRŽAJA. VI SE NEPOVRATNO ODRIČETE SVIH POTRAŽIVANJA PREMA NAMA U VEZI SADRŽAJA I BILO KAKVOG SADRŽAJA, KOJEG OBJAVITE NA WEB STRANICAMA ILI U MOBILNIM APLIKACIJAMA TREĆE STRANE (UKLJUČUJUĆI BROJ KREDITNE KARTICE I DRUGE OSOBNE I PODATAKA). PROIZVODE I USLUGE OPISANE NA OVOJ WEB STRANICI ILI NA MOBILNOJ PROGRAMA MOŽEMO U BILO KOJE VRIJEME BEZ PRETHODNE OBAVIJESTI POBOLJŠATI ILI PROMIJENITI. ODBACUJEMO BILO KAKVE OBAVEZE I ODGOVORNOST ZA GREŠKE ILI PROPUSTE NA OVOM WEB-MJESTU ILI PUTEM MOBILNE APLIKACIJE ILI SLIČNIH DOKUMENATA KOJI SE SPOMINJU NA OVOJ WEB STRANICI ILI MOBILNU APLIKACIJU ILI SE PRIKAZUJU PUTEM POVEZNICA NA OVOJ WEB STRANICI ILI U MOBILNOM PROGRAMU. NEKA ZAKONODAVSTVA NE DOPUŠTAJU ISKLJUČENJE IMPLICIRANIH JAMSTAVA, PA SE ONDA MOŽDA GORNJE ISKLJUČENJE NE ODNOSI NA VAS.

Sadržaj web stranice ili mobilne aplikacije nije namijenjen da bude i ne predstavlja pravni, stručni ili medicinski savjet ili dijagnozu, nije ni zamjena za takve savjete i a ne smije se koristiti za takve svrhe. Odgovore na sva pitanja u vezi zdravlja uvijek potražite kod svog liječnika. Ne poduzimajte ništa i suzdržavajte se od djelovanja na temelju bilo kojeg sadržaja koji se pojavljuje na web stranici ili u mobilnoj aplikaciji ili je dostupan putem njih, ne pokušavajući pronaći odgovarajući pravni, medicinski ili drugi profesionalni savjet. Sve informacije koje se prikazuju na našim stranicama ili mobilnim aplikacijama, koristite na vlastitu odgovornost.

Web stranica ili mobilni uređaj može sadržavati mišljenja i stavove drugih korisnika. Zbog interaktivne prirode web stranice ili mobilne aplikacije, ne podržavamo, ne možemo jamčiti i nisu odgovorni za točnost, učinkovitost i vjerodostojnost bilo kojeg sadržaja stvorenog od strane drugih korisnika.

18. Omejitev odgovornosti:

MI, NAŠI DAJALCI LICENC, PRIDOBITELJI LICENC ALI KATERI KOLI USTREZNI PRODAJALCI, DISTRIBUTERJI, PONUDNIKI STORITEV ALI DOBAVITELJI NAVEDENIH PRAVNIH OSEB V NOBENEM PRIMERU, VKLJUČNO Z MALOMARNOSTJO, NE ODGOVARJAJO VAM ALI KATERI KOLI DRUGI FIZIČNI ALI PRAVNI OSEBI ZA KAKRŠNO KOLI NEPOSREDNO, POSREDNO, POSEBNO ALI NAKLJUČNO ŠKODO, VKLJUČNO Z IZGUBO DOBIČKA, TELESNO POŠKODBO (VKLJUČNO S SMRTJO) IN KAKRŠNO KOLI VRSTO MATERIALNE ŠKODE, KI IZHAJA IZ (A) UPORABE ALI NEZMOŽNOSTI UPORABE TEGA SPLETNEGA MESTA, MOBILNEGA PROGRAMA ALI VSEBINE ALI (B) RAVNANJA ALI DEJANJ (V SPLETU ALI ZUNAJ NJEGA) KATEREGA KOLI DRUGEGA UPORABNIKA SPLETNEGA MESTA ALI MOBILNEGA PROGRAMA OZIROMA KATERE KOLI DRUGE FIZIČNE ALI PRAVNE OSEBE, TUDI ČE SMO BILI OBVEŠČENI O MOŽNOSTI NASTANKA TAKE ŠKODE. NAŠA SKUPNA ODGOVORNOST DO VAS ZA VSO ŠKODO, IZGUBE IN TOŽBE NE GLEDE NA TO, ALI GRE ZA POGODBENO ODGOVORNOST, NEPOGODBENO ODŠKODNINSKO ODGOVORNOST (VKLJUČNO Z MALOMARNOSTJO) ALI DRUGAČNO ODGOVORNOST, V NOBENEM PRIMERU NE PRESEGA MOREBITNEGA ZNESKA, KI STE GA PLAČALI, ALI 100 € (KATERI KOLI ZNESEK JE MANJŠI) ZA DOSTOP DO KATERE KOLI DEJAVNOSTI ALI SODELOVANJE PRI KATERI KOLI DEJAVNOSTI, POVEZANI S SPLETNIM MESTOM ALI MOBILNIM PROGRAMOM. POLEG TEGA MI, NAŠI DAJALCI ALI PRIDOBITELJI LICENC OZIROMA KATERI KOLI USTREZNI PRODAJALCI, DISTRIBUTERJI, PONUDNIKI STORITEV ALI DOBAVITELJI NAVEDENIH PRAVNIH OSEB V NOBENEM PRIMERU NISMO ODGOVORNI ZA ZAKASNITEV ALI NEUSPEŠNO DELOVANJE, KI IZHAJA NEPOSREDNO ALI POSREDNO IZ DEJANJA VIŠJE SILE ALI RAZLOGOV, KI SO ZUNAJ NAŠEGA ALI NJIHOVEGA RAZUMNEGA NADZORA.

NA KAKRŠEN KOLI NAČIN, KADAR KOLI IN ZARADI KATEREGA KOLI RAZLOGA ALI BREZ RAZLOGA LAHKO UKINEMO VAŠ NADALJNJI DOSTOP DO SPLETNEGA MESTA ALI MOBILNEGA PROGRAMA, SPREMENIMO SPLETNO MESTO ALI MOBILNI PROGRAM OZIROMA IZBRIŠEMO VSEBINO ALI FUNKCIJE.

OMEJITVE, IZKLJUČITVE IN IZJAVE O OMEJITVI ODGOVORNOSTI V TEM RAZDELKU IN NA DRUGIH MESTIH V TEH POGOJIH UPORABE VELJAJO DO NAJVEČJE MERE, KI JO DOVOLJUJE UPOŠTEVNA ZAKONODAJA.

19. Primjena prava, nadležnosti i nadležni sud:

Izrađujemo i nadgledamo ovu web stranicu i mobilnu aplikaciju u Sloveniji. Za ove uvjete primjenjuje se zakon Slovenije, bez prava na upućivanje na pravila o određivanju zakona. Slažete se da se zahtjev za bilo kakav pravni spor ili sporazum o nagodbi koji proizlaze iz ili u vezi s ovim uvjetima korištenja, ili web stranice ili mobilne aplikacije, moraju podnijeti samo u Sloveniji ili na sudovima u Sloveniji koji imaju nadležnost nad takvim zahtjevima. Osim toga, pristajete i prihvaćate osobnu nadležnost tih sudova u svrhu osporavanja takvih zahtjeva.

20. Opće odredbe:

Ne dajemo nikakva jamstva da je sadržaj na web mjestu ili u mobilnoj aplikaciji prikladan ili dostupan za upotrebu na određenoj web lokaciji. Korisnici koji se odluče za pristup ovoj stranici ili mobilnoj aplikaciji, urade to na svoju vlastitu inicijativu i odgovorni su za rukovanje u skladu sa svim važećim zakonima, uključujući i svih važećih lokalnih zakona.

Ako se ispostavi da je bilo koja odredba ovih uvjeta korištenja nezakonita, ništavna ili neprimjenjiva iz bilo kojeg razloga, smatra se, da je ova odredba isključena iz ovih Uvjeta korištenja i neće utjecati na valjanost i provedivost svih drugih odredbi.

Bilo koji propust u odredbama u ovim Uvjetima i odredbama iz naše strane ne znači kao nadalje ili trajno odricanje od te odredbe ili bilo koje druge odredbe, naša nemogućnost garancije bilo kojeg prava ili odredbe ovih Uvjeta i odredbi ne predstavlja odricanje tog prava ili odredbe.

SUGLASNI STE DA JE POTREBNO BILO KOJU OSNOVU ZA TUŽBU, KOJA PROIZLAZI IZ ILI U VEZI S OVIM ODREDBAMA I UVJETIMA ILI WEB-STRANICE ILI MOBILNE APLIKACIJE, SPROVESTI U ROKU OD JEDNE (1) GODINE NAKON DJELOVANJA, OD NASTANKA UZROKA , INAČE SE TAKVA OSNOVA ZA TUŽBU TRAJNO ZAUSTAVLJA.

Opskrba dobrima, uslugama i softverom putem web stranice ili mobilne aplikacije podliježe zahtjevima Slovenske kontrole izvoza i ekonomskim sankcijama. Ako se takvi proizvodi stjecaju putem web stranice ili mobilne aplikacije, izjavljujete i jamčite da je vaš stjecanje u skladu s tim zahtjevima i da je vaše korištenje takvog proizvoda u skladu s ovim zahtjevima. Bez ograničavanja navedene odredbe, robe, usluge ili softvera ne smijete kupovati putem web stranice ili mobilne aplikacije, ako: (a) ste pod kontrolom ili ste stanovnik ili državljanin Kube, Irana, Sjeverne Koreje, Sudana ili Sirije, ili ako ste u crnom popis slovenskog Ministarstva financija, odnosno na popisu zabranjenih osoba Ministarstva za gospodarstvo Slovenije, na neprovjerenoj listi ili popisu pravnih osoba, ili (b) namjeravate dobivene proizvode, usluge ili softver isporučiti na Kubu, Iran, Sjevernu Koreju, Sudan ili Siriju (ili državljaninu ili stanovniku jedne od tih zemalja) ili osobi koja je na crnoj listi, popisu zabranjenih osoba, na neprovjerenom popisu ili popis pravnih osoba

21. Registracija i ID broj:

(a) Registracija. Registracija je obavezna za korištenje pretplate i proizvoda (u daljnjem tekstu “Proizvodi”). Korisnički pristup proizvodima dodjeljuje se samo ako ispunite potrebnu registraciju i platite naknadu, ako postoji u vezi s pristupom ovim proizvodima.

(b) ID broj. Vaš ID će biti vaš identitet za pristup proizvodu.

22. Posebni uvjeti i odredbe koje se primjenjuju na proizvode za pretplatu:

Zadržavamo pravo izmjene cijena svih pretplatničkih proizvoda. Nismo odgovorni za pogreške u kopijama i slikama koje su povezane s pretplatničkim proizvodima. Određeni proizvodi za pretplatu i opcije plaćanja (npr. godišnje, mjesečne) koje nudimo u svakom razdoblju mogu se promijeniti po vlastitom nahođenju.

Ako želite kupiti pretplatu za proizvod, možda ćete morati unijeti potpune i točne osobne podatke, uključujući ime, adresu, telefonski broj, e-mail adresu, podatke o kreditnoj kartici i adresu za naplatu, ali ne ograničavajući se na to. Naša pravila o privatnosti objašnjavaju kako možemo koristiti informacije dobivene putem web mjesta. Vaša mogućnost kupnje proizvoda za pretplatu podliježe ograničenjima koje postavlja vaša izdavatelj kartice. Trebali biste nas odmah obavijestiti o promjenama podataka o vašoj kreditnoj kartici, uključujući bilo kakvu promjenu na vašoj kućnoj adresi. Ako kupite bilo koji proizvod koji je dostupan na web stranicama i koristite kreditnu ili debitnu karticu, možete nas ovlastiti da redovito vršimo uplatu putem vaše debitne kartice , kao što je navedeno u iznosu koji je opisan u važećim koracima za kupnju pretplate proizvoda.

23. Pravila naplate i automatskog obnavljanja pretplatnih proizvoda

Mjesečna pretplata na proizvode BigU, započinje u trenutku kupnje i izračunava se svaki mjesec u godini. Vaša pretplata automatski se obnavlja svaki mjesec osim ako je ne otkažete prije datuma zaduženja. Da biste otkazali mjesečnu pretplatu, kontaktirajte BigU korisničku podršku na info@biguacademy.com.

 Vaš pristup može početi s odabranim vremenskim razdobljem kada besplatno možete koristiti proizvod pretplate (“besplatni probni rok”), što ovisi o određenoj promociji koja se nudi ili ne nudi u određenom razdoblju. Proizvodi za pretplatu koji u početku imaju besplatan probni rok naplaćuju se na kraju besplatnog probnog razdoblja, osim ako je vaša narudžba otkazana u skladu s odgovarajućim uputama. Možete poslati e-mail na info@biguacademy.com kako biste otkazali besplatni probni period ili post-pretplatu.

24. Odgovornost za stvarne pogreške

Prodavatelj mora isporučiti robu do potrošača, u skladu s ugovorom i odgovara za nedostatke svog ispunjenja. Pogreška je stvarna:

  1. ako predmet nema karakteristika potrebnih za uobičajenu upotrebu ili za promet;
  2. ako stvar nema karakteristika potrebnih za određenu svrhu za koju je potrošač kupuje, a koje je bila ili bi trebala biti poznata prodavaču;
  3. ako stvar nema potrebnih karakteristika i vrlina, koje su izričito ili prešutno ugovorene odnosno propisane;
  4. Ako prodavatelj isporučuje stvar, kojoj ne odgovara uzorak ili model, osim ako je uzorak ili model prikazan samo za informativne svrhe.

Prikladnost proizvoda za normalnu uporabu ocjenjuje se u skladu s uobičajenim proizvodom iste vrste i na bilo koju od izjava prodavatelja o karakteristikama robe od strane prodavatelja ili proizvođača putem oglašavanja, predstavljanja proizvoda ili oznakama na samom proizvodu.

Odgovornost za stvarne nedostatke određuje zakona, ako u ZVPot nije drukčije određeno.

25. Korištenje prava za stvarne pogreške

Iz te činjenične pogreške, potrošač može oglašavati pogrešku na proizvodu kod prodavatelja najkasnije U 24 MJESECI od primitka robe. Za pogreške koje se pojavljuju na proizvodu nakon dvije godine ili NAKON 24 MJESECI od preuzimanja, prodavatelj više ne odgovara. U obavijesti o pogrešci mora potrošač točnije opisati pogrešku i dopustiti prodavaču da pregleda stavku.

Kupac može priopćiti poruku o pogrešci osobno prodavaču, prodavatelj mu mora izdati potvrdu ili ga poslati u trgovinu u kojoj je predmet kupljen ili predstavniku prodavatelja s kojim je sklopljen ugovor.

26. Pravo povlačenja iz ugovora

Klijent ima pravo u roku od 14 dana obavijestiti tvrtku, od povlačenja iz ugovora, bez obrazloženja njegove odluke. Time klijent snosi troškove vraćanja robe.

U slučaju kupoprodajnog ugovora, rok povlačenja iz prethodnog stavka započinje na datum kada:

– potrošač ili treća osoba koja nije prijevoznik i koju imenuje potrošač stječe pravi posjed robe,

– potrošač ili treća osoba koja nije prijevoznik i koju imenuje potrošač stječe pravo posjeda nad zadnjim komadom robe, ako je u ugovoru predmet narudžbe nekoliko komada robe po nalogu potrošača u jednoj narudžbi,

– potrošač ili treća osoba koja nije prijevoznik i koju imenuje potrošač stječe pravo nad zadnjom isporukom ili posljednjim komadom robe, ako se isporuka robe sastoji se od više isporuka ili dijelova,

– potrošač ili treća osoba koja nije prijevoznik i koju imenuje potrošač stječe pravo na stvarni posjed prvog komada robe, ako je isporuka robe unutar određenog razdoblja redovita.

U ugovoru o uslugama rok povlačenja iz 1. stavka ovoga članka počinje danom zaključenja ugovora.

27.  Učinci povlačenja iz ugovora

Prilikom ostvarivanja prava povlačenja obaveze stranaka prestaju postojati u odnosu na:

– ispunjenje ugovora ili

– sklapanje ugovora u kojem je potrošač ponudio ponudu za sklapanje ugovora.

U slučaju povlačenja, poduzeće će odmah, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka obavijesti o povlačenju, vratiti sve primljene uplate .

Poduzeće vraća sve primljene uplate istim načinom plaćanja koji se koristi od strane kupca, osim ako je kupac izričito zatražio korištenje drugih sredstava plaćanja, i ako klijent stoga neće snositi nikakve troškove.

Kupac ne može tražiti naknadu za dodatne troškove u slučaju, da je on izričito odobrio drugu vrstu pošiljke kao što je najpristupačnija standardna isporuka ponuđena od strane poduzeća.

Kod ugovora o prodaji, može poduzeće uskratiti povrat primljenih uplata dok ne prihvatiti vraćene robe ili dok kupac ne pruži dokaze da je roba poslana natrag, osim ako poduzeće ponudi mogućnost, da sami preuzmu vraćenu robu.

Ako je kupac već primio robu i odustane od ugovora, vrati je ili izruči poduzeću ili sa strane poduzeća ovlaštenoj osobi, odmah ili najkasnije u roku od 14 dana od dana obavijesti o prvom stavku članka 26. ovih Općih uvjeta, osim ako poduzeće ponudi da samo pokupi vraćenu robu. Smatra se da klijent pravovremeno vraća robu, ako je pošalje prije isteka roka povratka robe od 14 dana.

Kupac u vezi s otkazom pokriva samo troškove vraćanja robe.

Kada je ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija, a roba isporučena u vaš dom na kraju ugovora, tvrtka preuzima povratak na vlastite troškove, ako se zbog prirode robe ne može vratiti na normalan način poštom.

Klijent je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe, ako je to smanjenje vrijednosti posljedica ponašanja, koje nije obavezno da bi mogli utvrditi prirodu, karakteristike i funkcioniranje robe.

Klijent ostvarivanjem prava na povlačenje preuzima sve obveze i neće zahtijevati naknadu za dodatne troškove do kojih može doći, ako je izričito odobrio drugu vrstu pošiljke kao što je pristupačnija standardna isporuka ponuđena od strane poduzeća.

28. Obrazac za povlačenje ugovora

Klijent se može povući iz ugovora, u skladu s odredbama članaka 26. i 27. ovih Općih uvjeta, putem izjave o ostavci dane na obrascu koji je kao Prilog. sustavni dio Pravila o obrascima koji se odnose na ostvarivanje prava povlačenja zaključenog na udaljeno mjesto ili izvan poslovnog prostora (Ur. l. RS, br. 43/14) koji definira sadržaj i oblik obrasca u kojem poduzeće može pružiti potrošaču informacije o ostvarivanju prava povlačenja prije sklapanja ugovora na udaljeno mjesto ili izvan poslovnih prostora informacije u vezi prava povlačenja, sadržaj i oblik obrasca za povlačenje potrošača u skladu s Direktivom 2011/83 / EU Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pravima potrošača, kojom se izmjenjuje i dopunjuje Direktiva Vijeća 93/13 / EEZ i Direktive 1999/44 / EZ Europskoga parlamenta i Vijeća Vijeće i ukidanje Direktive Vijeća 85/577 / EEZ i Direktive 97/7 / EZ Europskoga parlamenta i Vijeća (SL L 304 od 22.11.2011., Str. 64):

Priloga

29. Politika povratka i naknade, otkazivanje i isporuka

Svi proizvodi koje prodaje BigU Academy pokriveni su našim 8-dnevnim zamjenskim jamstvom. Obavijestite nas o bilo kakvim problemima, oštećenjima ili nedostatcima u roku od 8 dana od datuma isporuke, a mi ćemo Vam potpuno besplatno zamijeniti proizvod ili ćemo vam nadoknaditi ako nemamo zamjenski proizvod na skladištu.

Za zamjenu neispravnog proizvoda:

Pošaljite e-mail na info@biguacademy.com u roku od 8 dana od dana isporuke.

Neispravni proizvod ili njegov dio bit će opozvan i odmah ćemo vam poslati zamjenski proizvod.

Prijenos svih novčanih sredstava vraća se na vaš BigU račun. Ako želite primiti povrat sredstava na bankovni račun, javite nam putem e-pošte.

30. Kako možete otkazati narudžbu na web stranici BigU Academy i kako možete vratiti proizvod koji ste pretplaćeni putem web stranice BigU Academy?

Ako otkažete odmah:

         -Ako je proizvod isporučen i još ga niste primili, molimo napišite na info@biguacademy.com i javite nam.

Pored gore opisanih proizvoda, nećemo prihvatiti niti vratiti u okviru 8-dnevnog povratnog jamstva:

31. Prekid i naknada pretplate

Pretplatu BigU možete promijeniti ili otkazati u bilo kojem trenutku slanjem e-pošte na info@biguacademy.com. Digitalni proizvodi koji se prodaju kao dodatak vašoj kućnoj pretplati mogu imati različita pravila o otkazivanju ili nadoknadi

a) Mjesečna pretplata

Ako otkažete pretplatu na temelju mjesečnog ili četverotjednog ciklusa, otkazat ćete samo buduće troškove povezane s pretplatom. Možete nas obavijestiti o svojoj namjeri u bilo kojem trenutku, ali otkazivanje će stupiti na snagu tek na kraju tekućeg ciklusa naplate.

Otkazivanje stupa na snagu za sljedeće obračunsko razdoblje. Nećete primiti povrat sredstava za trenutačno razdoblje naplate. I dalje ćete imati isti pristup vašem proizvodu i pogodnosti za ostatak trenutačnog razdoblja naplate.

Zadržavamo pravo na povrat i izdavanje odobrenja po vlastitom nahođenju. Ako izvršimo povrat ili izdamo dobropis, nikako nismo obvezani izvršiti isti ili sličan povrat u budućnosti.

32. Postupak nabave

Pretražite ili pregledajte stranice www.biguacademy.com za proizvod koji želite naručiti. Dodajte proizvod u vašu košaricu klikom na „Kupi odmah!” Ili: „Želim u TOP SUCCESS CLUB! KUPITE SADA! «

U sljedećem koraku odaberite način plaćanja. Možete platiti Visa i MasterCard karticama ili plaćati unaprijed računom.

Morat ćete unijeti podatke o plaćanju u košaricu. Nakon obrade uplate, potvrdu narudžbe također ćete dobiti putem e-maila.

Za nekoliko dana dobit ćete originalnu fakturu. Za pretplate od strane automatskog plaćanja putem kreditne kartice, na kraju mjeseca automatski se skida iznos pretplate za sljedeći mjesec.

Potrošač može prije konačne dodjele ugovora provjeriti ispravnosti porudžbine, tako da možemo ukloniti određenu robu ili čak dodati, a moguće mu je i kompletan pregled sadržaja porudžbine, uključujući količinu i cijenu. Također, možete prije nego što pritisnete gumb KUPITE ODMAH! ispraviti naslov teksta, ime itd.

Moguće je pristupiti pohranjenog ugovora na takav način, da potrošač čini upit na e-mail info@biguacademy.com i da će mu biti u roku od najkasnije 3 dana nakon primitka upita proslijeđen njegov ugovor ili sve modalitete kupnje.

33. Promjene sadržaja ili pristupa

Zadržavamo pravo dodavanja ili uklanjanja našeg digitalnog sadržaja u bilo kojem trenutku, a pretplata i time plaćanje pretplate neće se mijenjati.

34. Promjena pretplate

Ako promijenite pretplatu, dobit ćete proporcionalno izračunatu saldu za novu pretplatu.

35. Pravila isporuke

Proizvode isporučujemo što je prije moguće, ali to nije uvijek na dan narudžbe. Općenito, treba nam 3 radna dana za obradu. Ako očekujemo duži rok isporuke, zabilježit ćemo to u opisu proizvoda. Ako imate pitanja o vremenu isporuke za određeni proizvod, kontaktirajte nas na info@biguacademy.com.

Ubrzo nakon naručivanja proizvoda, trebali biste dobiti potvrdu narudžbe putem e-maila. Ako ne primite ove e-poruke, provjerite je li zalutala u mapu neželjene pošte. To je vrlo važno jer u slučaju da niste primili e-poštu potvrde, nećete primati e-poštu s obavijesti o isporuci ili prijenosu podataka ili pristup pretplati.

Tijekom procesa izvršenja naloga ćete vidjeti troškove prijevoza – da biste pregledali opcije slanja i troškovi, morate unijeti adresu za dostavu. Cijena isporuke ili naknada po narudžbi je ujednačena, bez obzira na težinu i iznosi 2,44 € (s PDV-om). Uvijek plaćate samo iznos koji je u vašem stvarnom obračunu i nakon kupnje ćete ga dobiti kao potvrdu narudžbe na vašu e-poštu.

Plaćanje putem pro forma računa: Plaćanje se vrši na temelju prijevremene otplate, koji uključuje cijenu dostave od 2,44 € (s PDV-om). (Ništa se ne plaća za isporuku).

Plaćanje kreditnom karticom: Plaćanje se vrši kreditnom karticom, kod čega se plaća isporučena cijena od 2,44 € (s PDV-om). (Ništa se ne plaća za isporuku).

Plaćanje karticama Visa, MasterCard

Koristimo Paywiser platni sustav za plaćanje putem platnih kartica. Plaćanje je odbijeno od kupca na zahtjev.

Vaš iznos isporuke iznosi samo 2,44 € (uključen PDV).

Ne možemo biti odgovorni za oštećene, izgubljene ili ukradene pakete.

36. Međunarodni pošiljci

BigU Academy omogućava međunarodnu isporuku osim nekih izuzetaka. Imajte na umu da ste vi, kupac odgovorni za PDV, carinske pristojbe, takse, poreze, manipulativne troškove, troškove carinjenja itd., koji su u vašoj zemlji potrebni za uvoz robe široke potrošnje. To ne ostvarujemo unaprijed i ne možemo vam dati procjenu troškova jer su troškovi širom svijeta vrlo različiti. Provjerite je li paket odobren od strane carine i imat ćete predodžbu o dodatnim troškovima.

37. Informacije o obavještavanju klijenata prema ZIsRPS-u (“Službeni glasnik Republike Slovenije”, broj 81/15)

Korisnik usluga obavještava klijenta da nema nadležnog izvođača za rješavanje bilo kakvih sporova koje može pokrenuti klijent u skladu sa zakonom, a nema i nije član nekog kodeksa ponašanja.

Istodobno, pružatelj usluge objavljuje elektronsku vezu na platformu SRPS:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Maribor, prosinac 2014