Za moje ženske prijateljice, koje se kriju iza ručnika

Moje drage,

Trenutačno sam na odmoru na otoku Pagu. Igram se na plaži sa svojom djecom, igrajući ih bacam u vodu i lijepo nam je.
Onda vidim neke od vas. Prekrasne i lijepe žene, koje se kriju iza ručnika. Mame koje bezuvjetno vole svoju djecu, ali ne znaju uživati bezuvjetno.

Zašto? Sjećam se, kad mi je neka žena prije nekoliko godina rekla, da mora ljeti nositi dugačke hlače, jer se je ugojila. Za mene je to bio pravi šok, a bio sam i pomalo tužan.
Ne govorim ovo po prvi put, ali čini mi se, da moram naglasiti opet i opet: Savršenstvo ne postoji. Čak ni djevojke s naslovnih stranica ustvari ne izgledaju tako.

Molim vas, prestanite s tim. Prihvatite već jednom sebe i volite sebe onakve, kakve jeste. Razumijem da želite promijeniti svoj izgled. To će zasigurno biti lakše tada, kada čete zavoljeti sebe i početi donositi odluke za takve promjene.

U ovom blogu nisam htio pisati o tome. Prevelika guzica, premale grudi, previše veliki trbuh, celulit, strije … uopće nisu važni! Mislite li, da sam užasnut kad vidim neku striju kod moje žene? Nema šanse. Volim svaki dio nje i njezinog tijela. Neke od stvari koje se njoj čine nepravilnima, za mene su prekrasna sjećanja na rođenje naše kćeri.

Lijepe ste i savršene za svoju djecu! Bezuvjetno vas vole i zaslužuju, da odbacite ručnik i da se svi bezbrižno igrate loptom, plivate i gradite pješčane dvorce!

Čak i one koje niste majke, zaslužujete prave ljetne avanture i puno trenutaka, koje ne možemo opisati riječima!

Uživajte u životu! Imate samo jedan život. I još nešto ću vam reći, nešto što ne smije biti važno, ali znam da je mnogim ljudima važno: drugi ljudi ne vide vaše strije i celulit, jer su kao i većina ostalih, baš kao i vi, opterećeni svojima 🙂
Ali nadam se tome, da vas većina  ne brine o mišljenju drugih ljudi.

Želite li tu bijelu ljetnu haljinu? Kupite je!
Želite li se djecom igrati frisbee? Hajde!
Želite li se sunčati u bikiniju? Napravite to!

Radite ono što želite! I volite sebe! Fantastične ste! Bez obzira na kilogram viška i manje!

3 thoughts on “Za moje ženske prijateljice, koje se kriju iza ručnika

  1. Ladybug says:

    Dragi Smiljan više sam se opterećivala sa idalnih 68 nego sad sa jako puno više. Znam zašto su tu i zbog koga a to mi je najvrjednije u životu. Kad se počnemo voljeti tada i savršeno izgledamo. Radost sa djecom i igra sa njima su mi važniji od tuđih pogleda vjerujte mi💞❤💞. Hvala na tekstu jer ste me podsjetili kako sam se prije opterećivala nepotrebno. Hvala❤

  2. SK says:

    Hvala Smiljane na ovom tekstu…upravo sam dobila potvrdu da moj razvoj ide u pravom smijeru. Validirano 🙂

    Hvala i mom mužu koji svakodnevno se divi svakoj mojoj grudvici celulita i bezuvjetno me voli godinama, bez obzira na “moje dimenzije”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.